İstanbul-Londra seferindeki THY uçağında olay çıkaran B.G., mahkeme tarafından tutuklandı. Kara listeye alınan  polislere “Benim 10 fabrikam var” diyerek dokunulamayacağını söylemişti.

İstanbul Havalimanı’ndan Londra’ya uçmaya hazırlanan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçağın yolcusu B.G., yer nedeniyle kabin görevlileri ile tartıştı. Ağza alınmayacak küfürlerle kabin görevlilerine hakaret eden yolcu sakinleşmeyince uçak içine polis çağırıldı.

O anlar diğer yolcular tarafından kayda alınırken polise ve kabin ekibine hakaret eden B.G.,  “Beni tutamazsın benim 10 tane fabrikam var. Boş konuşmayın” dedi.

Bütün uyarılara rağmen bu hareketlerine devam edince polisin müdahalesinin ardından B.G., ters kelepçe yapılarak uçaktan indirildi. Hakkında tutulan tutanak da savcılığa gönderildi.

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında B.G. “görevi yaptırmamak için direnmek” ve “kamu malına zarar vermek” suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Kabin memurlarına yönelik hareketlerinin de kadına karşı tehdit ve hakaret suçlarını oluşturduğu ve bu suçların da uzlaşmaya tabi olduğu belirtilerek bu suçların dosyası ayrıldı. Kabin görevlileri uzlaşmayı kabul etmezse B.G. hakkında bu suçlardan da dava açılabilir. Güdül’ün tutukluluğu devam ediyor.